TRADICIONALNI TRIPUNDANSKI BAL

dsc0582resize_2

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore je po petnaesti put organiziralo Tripundanski bal u hotelu „Splendid“ u Bečićima.

U prekrasnom ambijentu, uz vrhunsku uslugu, bilo je prisutno cca 300 posjetilaca.

Među brojnim nazočnima bili su: Ivan Brajović, predsjednik Skupštine Crne Gore, Veselko Grubišić, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Marija Vučinović, ministrica u Vladi Crne Gore, Janko Ljumović, ministar kulture Crne Gore, Brane Đurović, predsjednik Općine Danilovgrad, Adrijan Vuksanović, i Andrija Popović, poslanici u Parlamentu Crne Gore, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Antun Sbutega, admiral Bokeljske mornarice, Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Kotoru, izaslanici gradonačelnika Zagreba i Dubrovačko neretvanske Županije, predsjednici hrvatskih udruga, direktori javnih ustanova, državnih institucija, škola, brojnih sponzora, kao i mnogi drugi.

Goste su zabavljali vokalno-instrumentalni sastav „Tri kvarta“ iz Kotora, klapa „Bisernice Boke“, a poseban gušt bio je slušati klapu „Kumpanji“ s Korčule, koja je nastupila na istom mjestu i prethodne godine. Večer je svojim nastupom upotpunilo i KUD „Jelsa“ sa otoka Hvara. Kao iznenađenje večeri, dvije pjesme otpjevala je poznata klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

U ime organizatora, nazočnima se obratio predsjednik Hrvatskog građanskog društva, Mario Brguljan, koji je izrazio zahvalnost svima koji su omogućili da se ova večer održi. Upravni odbor Hrvatskog građanskog društva je prije šest godina ustanovio dodjelu povelje zaslužnim pojedincima iz Crne Gore i Hrvatske za potporu Društvu, kao i razvoju prijateljskih odnosa između te dvije države. Društvo je povelju za 2016. godinu uručilo bivšem dožupanu Dubrovačko-neretvanske županije Mišu Galjufu, kao i Miodragu Miju Adžiću, akademskom scenografu i slikaru, umirovljeniku sa Cetinja.

Kao i svake godine održan je i nagradni ples. Ples, uz akorde valcera, otvorio je prošlogodišnji pobjednički par Slađa i Miloš Marić iz Tivta. Ove večeri pobijedio je plesni par iz Kotora Miloš Đeverdanović s suprugom Natašom i osvojili simpatičnu nagradu „Romantični vikend u hotelu Splendid“ , koju mu je uručio djelatnik hotela.

T.S.

Postano u Uncategorized. Komentari isključeni za TRADICIONALNI TRIPUNDANSKI BAL