Marin Čaveliš odabran za člana Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola

Za člana Radne grupe za izradu  Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola iz redova hrvatskoga naroda u Crnoj Gori izabran je Marin Čaveliš, član Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore i član Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.

Gospodin Čaveliš  je u navedenu radnu grupu imenovan temeljem  molbe  Ministarstva za ljudska i manjinska prava Crne Gore, upućenom HNV- u Crne Gore.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore pristupilo je formiranju Radne grupe čiji će radni zadatak biti izrada novog Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola zbog značaja i potrebe zakonskog definiranja, odnosno uređenja ovoga pitanja od značaja za sve manjinske narode u Crnoj Gori.

Inače, spomenimo da je Vlada Crne Gore zbog velikoga broja amandmana  zastupničkih klubova zainteresiranih strana  povukla  iz procedure prethodni  Prijedlog zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola.

Ana Vuksanović

Postano u Uncategorized. Komentari isključeni za Marin Čaveliš odabran za člana Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola