TRINAESTA TRIPUNDANSKA VEČER U ORGANIZACIJI HGD CG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prije 13 godina, 8. veljače 2003. godine, u restoranu ELASS u Dobroti obnovljena je pučka manifestacija „Tripundansko veče“, koje se prije rata održavalo u Kotoru u kavani Dojmi u vrijeme Tripundanskih blagdana. Obnovljena manifestacija organizirana je uz pomoć Hrvatske radio televizije i Hrvatske gospodarske komore, a voditelj večeri je bio Branko Uvodić.  Interesantno je spomenuti da je tada goste zabavljala klapa „Vela Luka“ sa Korčule. Ove godine, 7.veljače, u ambijentu prekrasnog hotela „Splendid“ održano je po trinaesti put tradicionalno Tripundansko veče uz prisutnost velikog broja gostiju iz Hrvatske i Crne Gore. Goste su, zabavljala dva domaća glazbena sastava: „Tri kvarta“ i „Lungo Mare“, a gosti večeri su bili ženska klapa „Incanto“ iz Kotora i muška klapa „Vela Luka“ sa Korčule.

Obraćajući se prisutnima, Predsjednik Mirko Vičević, je posjetio na uspješan put Hrvatskog građanskog društva koje je postalo prepoznatljivo po velikom broju manifestacija, koje su postale tradicionalne. „Društvo je odigralo veliku ulogu gradeći mostove povjerenja, suradnje i  prijateljstva između Crne Gore i Republike Hrvatske, zbog čega su Društvu i njegovim čelnicima dodijeljena visoka državna odličja. „Koristim priliku večeras čestitati Dariju Musiću, istaknutom i zaslužnom članu Društva, kao i Nikoli Bukilici, također članu Društva, koje je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao ordenom reda Ante Starčevića, za osobni doprinos u uspostavi i izgradnji suverene hrvatske države te promociji vanjsko političkih interesa republike Hrvatske i Crne Gore.“, kazao je Vičević.

Prije četiri godine ustanovljena je dodjela POVELJE zaslužnim pojedincima za potporu Društvu i doprinos u razvoju prijateljskih odnosa između hrvatskog i crnogorskog naroda. Za 2011. godinu Povelju su dobili Žarko Radulović i Milan Bandić, Za 2012. godinu Vladislav Jabučanin i Igor Žuvela, Za 2013. godinu Nikola Bukilica i Nikola Dobroslavić, a za 2014. godinu predsjednik Vičević je uručio Milevi Pejaković Vujošević, direktorici Pomorskog muzeja Crne Gore, Kotor  i Božu Vodopiji, bivšem Generalnom konzulu Republike Hrvatske u Kotoru.

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za TRINAESTA TRIPUNDANSKA VEČER U ORGANIZACIJI HGD CG