Književna večer i izložba slika Vesne Oborine-liječnice, slikarice i poetese

IMG_4127

U ponedjeljak, 23. 12. 2013. godine u Podgorici je održana književna večer i otvorena  25. Samostalna  izložba umjetnice i liječnice po profesiji Vesne Oborine, koju je upriličila Organizacija žena Podgorice. O njezinoj novoj zbirci  haiku poezije pod nazivom „Proljeće u srcu“  govorio je književnik Veselin Brnović, a izložbu crteža „Iz šoljice za kafu“ otvorio  je  galerista Branko Kovačević. Voditeljica programa je bila pjesnikinja Vjera Bojanić, a da ugođaj bude potpun  doprinio je mladi gitarista Lazar Baletic, učenik četvrtog razreda Srednje Muzičke škole “Vasa  Pavić” iz Podgorice.

Brojni posjetitelji su imali priliku da se upoznaju sa najnovijom, četvrtom po redu zbirkom haiku poezije  dr. Vesne Oborine. Inače, ovo je njezina deveta knjiga poezije. Izložba crteža “Iz šoljice za kafu” je njezina dvadeset i peta samostalna izložba slika i publika je mogla da upozna  još “jedno lice” ove zanimljive osobe, koja je  1992. godine napustila svoj rodni Mostar i došla u Podgoricu, te uz svoj redovni posao liječnice, počela je da piše poeziju i da slika. Do sada je  svoje akvarele, pastele, akrile i ulja izlagala u Crnoj Gori i zemljama okruženja. Članica je HGD-a, podružnice Podgorica od osnutka ove Udruge.

Tekst: Marin Čaveliš

Postano u Uncategorized. Komentari isključeni za Književna večer i izložba slika Vesne Oborine-liječnice, slikarice i poetese