Obilježavanje 1700. godišnjice Milanskog edikta

mil_edikt
“Historičnost Milanskog edikta iz 313.-povijest i legenda” naziv je vjerske tribine koju je u povodu obilježavanja 1700. godišnjice Milanskog edikta organizirao Biskupski ordinarijat Kotor u bazilici katedrale Sv. Tripuna. Veliko zanimanje nazočnih izazvalo je znanstveno izlaganje prof. dr .Stjepana Krasića, dominikanca, dvostrukog rimskog doktora (teologije i povijesti), dugogodišnjeg profesora Crkvene povijesti na Papinskom sveučilištu sv. Tome Akvinskoga u Rimu, ukratko-povjesničara svjetskoga glasa.

Nakon predavanja priređena je prezentacija restauriranog raspeća jednog od najvećih baroknih mletačkih skulptora Andrea Brustolone, koje je uradio tim konzervatora Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore-Cetinje, područni odjel Kotor. Financijska sredstva za restauraciju osigurana su donacijom kotorskoj Biskupiji od strane talijanske regije Friuli-Venecija-Giulia. O restauriranom Brustolonovom raspeću govorila je Jasminka Grgurević, konzervatorica Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore, područnog odjela  Kotor.

Predavanju je nazočio konzul RH u Kotoru, Hrvoje Vuković, biskup kotorski mons. Ilija Janjić te mnogobrojni svećenici i osobe iz kulturnog života Boke.

Foto galerija: Radio Dux

Postano u Uncategorized. Komentari isključeni za Obilježavanje 1700. godišnjice Milanskog edikta