“Od Kvarnera pa do lijepe Boke”

OD KVARNERA

U povodu Dana Općine Kotor, Hrvatsko građansko društvo organiziralo je tradicionalni koncert “Od Kvarnera pa do lijepe Boke” u srijedu 20.studenog s početkom u 19 sati u dvorani Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Na koncertu su nastupiti sastav “Lungomare” iz Kotora, a kao gosti večeri Vivien Galletta i Voljen Grbac uz pratnju pijaniste Vladimira Babića iz Rijeke i mezosopranistice Nada Griner Baldić.

Opširnije o koncertu: Dnevni list Dan:

Pjevali dahom Mediterana

“KONCERT „OD KVARNERA PA DO LIJEPE BOKE” ODRŽAN U CENTRU ZA KULTURU U KOTORU

Pjevali dahom MediteranaLjubitelji lijepih nota dalmatinskog melosa i italijanskih kancona imali su priliku da uživaju u raskošnom vokalu Vivijen Galeta, solistkinje Opere „Ivan Plemeniti Zajc” u Rijeci, koju je za klavirom pratio prof. Vladimir Babin, stari znanac kotorske publike, te u pitkim pjesmama vokalno-instrumentalnog ansambla „Lungo mare” i predivnom vokalu Nade Griner Baldić, koja je prethodne večeri održala i solistički koncert. Koncert pod nazivom „Od Kvarnera pa do lijepe Boke” već niz godina organizuje Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, sa željom da se kroz kulturu njeguju mostovi prijateljstva sa ljudima istog, jadransko-mediteranskog podneblja. Ovaj koncert je i zvanično ušao u program proslave Dana opštine Kotor, a njegovi učesnici prenijeli su publici duh i dah Kvarnera i Boke Kotorske. Vivien Galeta, koja je 1993. godine bila predstavnica Hrvatske na Eurosongu, plijenila je ljepotom glasa i interpretacije poznatih hitova- „Volare“, „Parole“, ali i predivnim ljubavnim songovima „Stađuni” Meri Cetinić, „Dojdi“ Ivice Frlete, dotaknuvši publiku nježnom emocijom. Ansambl „Lungo mare” izveo je premijerno pjesmu „Lipoto moja”, za koju je tekst napisao i komponovao Poli Đurđević, voditelj grupe, a aranžman uradio Duka Martinović. Svi zajedno, uz učešće publike, pjevali su popularnu „Zasjaće palaci”, što je izmamilo buran aplauz i ovacije.
– Ovdje imamo prijatelje muzičare koji su studirali u Rijeci, kao i prijatelje – Kotorane, koji žive u Rijeci i kad se hoće, uvijek se može napraviti neka poveznica sa ljudima koji pripadaju ovom mediteranskom podneblju i duhu. Posredstvom prof. Andreje Orlando prvi nastup smo Voljen Grbac, ja i prof. Vladimir Babin imali prije par godina, kompletan program sa repertoarom italijanskih kancona za Zajednicu Italijana u Crnoj Gori. Prof. Babin je ovdje nastupao par puta u pratnji Radojke Šverko, a mene raduje da sam jedna od njegovih saradnica, puno učimo jedno od drugoga. Prije par godina smo u saradnji sa Andreom imali pjevačku radionicu u Kotoru, radili smo sa mladima i sa klapama i održali završni koncert ispred Bogorodičinog hrama u Prčanju.
– Pjevala sam i duhovni program povodom Sv. Tripuna u Kotoru, a mi smo imali misu, koju je napravio maestro Ivica Frleta, veliki moj prijatelj, divan kompozitor, uvijek ga se rado sjetim, jer nažalost nije više među nama, kazala je Vivien za „Dan”.
M.D.P.

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za “Od Kvarnera pa do lijepe Boke”