U TIVTU PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA HGD-A CG

promocija mon

U ponedjeljak, 18. 11. 2013.g. u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi održana je promocija Monografije Hrvatskoga građanskog društva Crne Gore, autora Darija Musića. O ovome vrijednome izdanju govorili su Tripo Schubert-prvi predsjednik, a sadašnji član Upravnog odbora Društva, i Mirko Vičević, aktualni predsjednik HGD-a i član Izvršnog odbora HNV-a. Budući da je autor Dario Musić iz objektivnih razloga bio spriječen sudjelovati na promociji, njegovo izlaganje, kao i dojmove osoba iz javnog i kulturnog života, koje su imale prilike upoznati se s Monografijom, pročitala  je Ljerka Sindik, predsjednica tivatske podružnice HGD-a i članica Izvršnog odbora Vijeća.
“Ova Monografija je vremeplov našeg Društva koje je realiziralo brojne projekte. Član HGD-a CG može biti svatko tko prihvaća programska opredjeljenja bez obzira na vjeru i naciju. U kratkom periodu urađeno je mnogo u interesu Crne Gore i Hrvatske. Sjećamo se 23. lipnja 2001. kada je Društvo osnovano, ali i 2005. kada je grupica članova pokušala omalovažiti sve naše napore. Iz tog ružnog perioda izašli smo još jači”- rekao je Tripo Schubert. Prvi predsjednik Društva zaključio je svoje izlaganje riječima: ” Iskazujem zahvalnost Dariju Musiću, mom suradniku i autoru Monografije.”
Proslavljeni vaterpolista i trener juniorske reprezentacije, Mirko Vičević, u svom se obraćanju koristio i sportskim rječnikom opisujući borbu za opstanak i ostanak Hrvata na ovim prostorima: “Mi igramo jednu utakmicu koja nije laka, ali nije još izgubljena. Bravurom Darija Musića to izgleda lako i jednostavno. “Iskazao je  zahvalnost mještanima i, naročito, predsjedniku HNV-a, Zvonimiru Dekoviću, na trudu i naporu koji je uložen u obnovu Hrvatskoga doma u Donjoj Lastvi. ” Siguran sam da ćemo u ovaj Dom za dvadesetak godina doći na promociju nove Monografije koja će služiti na čast Društva, Boke, Crne Gore i Hrvatske” – zaključio je aktualni predsjednik Društva.
U prigodnom programu sudjelovali su Mandolinski orkestar HGD-a “Tripo Tomas”, Amaterska kazališna sekcija HGD-a “Petar Tomas”  i glazbeni sastav “Lungo mare”. Moderatorica promocije bila je Dolores Fabijan.
Promociji su nazočili pored velikog broja Lastovljana i Tivćana i konzul RH Hrvoje Vuković, predsjednik HNV-a Zvonimir Deković i predsjednik Hrvatske krovne zajednice- Dux Croatorum Adrijan Vuksanović.

Foto album sa promocije-Radio Dux

Postano u Aktivnosti HGD, Amatersko kazalište HGDCG "Petar Tomas", Mandolinski orkestar HGDCG "Tripo Tomas". Komentari isključeni za U TIVTU PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA HGD-A CG