Gost Radio Dux-a- Mirko Vičević predsjednik HGD CG

mirko vičević

Kotor, 18.listopada 2013.g.

U emisiji Radio Dux-a  „Tragom Hrvata Boke i događaja” gostovao je Mirko Vičević, predsjednik HGD-a Crne Gore i izbornik juniorske reprezentacije Crne Gore u vaterpolu, koja je pod njegovim vodstvom osvojila zlatno odličje na EP-u na Malti proteklog mjeseca.

„Smatram ovo fantastičnim uspjehom naših momaka, koji su to zaslužili. Sve je rezultiralo upornim radom, uloženom energijom, odricanjem pa na kraju dođe i rezultat. Nagovještavao sam prije mnogo puta da idemo boriti se za najviši vrh. Bio sam siguran u kvalitet momaka i u ono što smo zajednički uspjeli stvoriti. Nismo izgubili niti jednu utakmicu na turniru, najteže je bilo protiv Italije u polufinalu. Možda rezultat 7:5 u finalu protiv Srbije nije prava slika naše nadmoći, jer smo tijekom cijelog meča vodili s više golova razlike.

Svakako da je ovo godina za pamćenje, kada je u pitanju crnogorski vaterpolo – sve je krenulo sjajnim rezultatom seniora i srebrom na šampionatu svijeta, kadeti su se okitili drugim mjestom na najvećem i najjačem turniru za to godište u Beogradu, a godinu su na sjajan način zaokružili juniori osvajanjem zlatne medalje na prvenstvu Europe.”- kazao je Vičević.

Radio Dux: Kakve aktivnosti planira HGD do kraja godine ?

Mirko Vičević: Hrvatsko građansko društvo Crne Gore do kraja godine planira brojne aktivnosti, prije svega to je prezentacija monografije društva, koja je upravo izašla iz tiska Sljedećeg mjeseca u sklopu Dana Općine Kotor u suradnji s Muzičkom školom i Općinom organiziramo izvedbu Mise br.2, autora Jernima Fiorela, koji je posvetio Kotoru još davne 1874. godine, tradicionalni koncert od Kvarnera pa do lijepe Boke, božićni koncerti u Kotoru, Baru, Tivtu i Podgorici, izrada kalendara kalendara za narednu godinu.

Radio Dux: Prethodnog mjeseca izašao je 100. jubilarni broj Hrvatskog Glasnika, u ovoj krizi nameće se pitanje financijskih i drugih problema?

Mirko Vičević: Ulažemo dosta napora kao društvo, uredništvo. Evo dvije godine uspjevamo izlaziti kao mjesečnik, ali smo u problemima tako da ćemo razmotriti situaciju i možda kao nekada se vratiti na opciju i izlaziti kao dvobroj. Ovom prilikom bih se zahvalio redakciji, koja je volonterska i svima koji pišu za Hrvatski Glasnik na dobrovoljnim – volonterskim osnovama. Od ljeta do danas imamo nove zahtjeve za pretplatu, što je jako dobro. Tiraž je 500 primjeraka. Uspjevamo zatvoriti financijsku konstrukciju najviše zahvaljujući donatorima, a to je prije svega Grad Zagreb i Milan Bandić , kojem se ovim putem zahvaljujem.

Radio Dux: Jedan od problema je prostor, zakup kao i uvjeti rada na bazenu ?

Mirko Vičević: Hrvatsko građansko društvo je steklo sve moguće uvjete da postane Društvo od posebnog značaja za grad Kotor. To je nešto s čime bismo ove probleme lakše riješili, jer sredstva koja dobijamo strogo su namjenska, tako da nemamo slobodnih sredstava, kojima bi plaćali zakupninu ili neke druge aktivnosti.

Cijeli razgovor možete poslušati u našoj rubrici Emisije – “Tragom Hrvata Boke i događaja”.

Postano u Intervjui. Komentari isključeni za Gost Radio Dux-a- Mirko Vičević predsjednik HGD CG