TRIPUNDANSKO VEČE 2013.

DSC_0167 DSC_0176 DSC_0185

Bečići, 2. veljače 2013.g.(Radio Dux) – U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore  u hotelu “Splendid” u Bečićima organizirano je tradicionalno Tripundansko veče.

Brojne goste i zvanice na početku večeri pozdravio je kotorski biskup Msgr. Ilija Janjić, istakavši da mučenik i svjedok Sveti Tripun pripada svim vjernicima, kako katolicima tako i praoslavcima. Biskup Janjić posebno je pozdravio i zahvalio se Predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću “koji je svojom nazočnosti potvrdio uvažavanje naše katoličke vjerske zajednice i Hrvatske nacionalne zajednice u Crnoj Gori.”

Predsjednik Hrvaskog građanskog društva Crne Gore, Mirko Vičević uručio je plakete za posebne zasluge pojedincima koji su doprinjeli razvoju HGD CG za 2012. Plakete su uručene Milanu Bandiću gradonačelniku Zagreba, nagradu je primio njegov izaslanik Boško Lozica i direktoru suvlasniku hotela “Splendid” Žarku Raduloviću. Puno uspjeha u daljem radu na očuvanju identiteta i promicanju tradicijskih običaja Hrvatskom građanskom društvu uz prigodan poklon zaželjeli su gosti Pjevački zbor “Murter”, sa istoimenog otoka.

U u sklopu programa organiziran je nagradni ples. Pobjedničkom paru Damiru Počaniću i Jeleni Čelanović hotel Splendid je dodijelio nagradu „Romantični vikend u “Splendidu”.

Brojne goste i zvanice iz javnog i političkog života zabavljali su ženska klapa “Inkanto” iz Kotora, muzički sastava “Tri kvarta” iz Kotora i “Slatka tajna” iz Metkovića.

Hrvatsko građansko društvo Crne Gore je prije 10 godina obnovilo ovu priredbu uz pomoć HRT i Hrvatske gospodarske komore. Veče se organiziralo prije rata u kafani “Dojmi” u Kotoru u okviru svetkovine Sv. Tripuna. Zbog nedostatka adekvatne dvorane u Kotoru Tripundansko veče se organizira zadnje tri godine u hotelu “Splendid” u Bečićima.

Pogledajte foto galeriju Radio Dux-a

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za TRIPUNDANSKO VEČE 2013.