UČENICI HRVATSKE NASTAVE U HUMANITARNOM PROJEKTU

Tivat, 4. studenog 2012. (Radio Dux) – Učenici Hrvatske nastave iz Kotora i Tivta sa svojom nastavnicom, Anom Šarčević, sudjelovali su u zanimljivom humanitarnom projektu. Osmislili su i maštovito ukrasili kutijice u koje će skupljati priloge za misije. Nakon mise u Crkvi svetog Antuna Padovanskog, koju je predslavio župnik don Milidrag Janjić, te su kutijice učenici ponijeli u svoje domove.

Osim skupljanja priloga, neki će učenici sudjelovati i u projektu ”Mali obiteljski misionari” u okviru pastorala obitelji Kotorske biskupije u sklopu kojega će svakodnevno moliti za pojedinog hrvatskog misionara ili misionarku koji djeluju u različitim zemljama kao što su Tanzanija, Uganda, Kamerun, Ruanda, Bugarska, Albanija… Don Milidrag Janjić podijelio je i križeve koje su učenici Hrvatske nastave prethodno obojili, a biskup Ilija Janjić blagoslovio na misijsku nedjelju u Kotorskoj katedrali.

Na misi je župnik Janjić istaknuo važnost djelotvorne ljubavi. Uz učenike i župljane bili su nazočni i predstavnici Hrvatskog građanskog društva.

Projektu ”Mali obiteljski misionari”, koji uključuje kratku svakodnevnu obiteljsku molitvu za pojedinog misionara, bolje upoznavanje sa zemljom u kojoj djeluje, pisanje pisma misionaru te susret svih sudionika s biskupom, još uvijek je moguće priključiti se. Zainteresirana djeca i mladi Kotorske biskupije od 2 do 22 godine za informacije se mogu obratiti svojim župnicima, časnim sestrama ili direktno don Dejanu Turzi na broj 069/937-103.

Kako su se učenici Hrvatske nastave angažirali u ovoj hvalevrijednoj akciji pogledajte u fotogaleriji Radio Dux-a.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Postano u Izdvajamo iz medija. Komentari isključeni za UČENICI HRVATSKE NASTAVE U HUMANITARNOM PROJEKTU