SABRANA DJELA VIKTORA VIDE PREDSTAVLJENA U KOTORU

Kotor, 15. kolovoza 2012. (Radio Dux) – “Sabrana djela” Viktora Vide, hrvatskog pjesnika iz Boke kotorske, predstavljena su sinoć u crkvi Svetog Duha u Kotoru.

Djela Viktora Vide objavljena su u dvije knjige, prva je sastavljena od pjesama, pjesama u prozi i prepjeva, dok drugu čine eseji, feljtoni i polemike. Nakladnik je Hrvatska bratovština “Bokeljska mornarica 809” iz Zagreba i “Dora Krupićeva”, a o autoru su na promociji govorili mr. Maja Tabak i prof. Željko Brguljan.

Promociju je organiziralo Hrvatsko građansko društvo Crne Gore.

Viktor Vida je rođen u Perastu 1913. godine. U Zagrebu je diplomirao povijest južnoslavenske književnosti i talijanski jezik s književnošću. Od 1943. godine radi u Vatikanu i Rimu kao član uredništva Agenzia Giornalistica Italo-Croata. Početkom 1948. seli se u Argentinu, gdje je duhovno slomljen 25. rujna 1960. počinio samoubojstvo.

U svojim dijelima prožima elemente metafizičke i kršćanske orijentacije, nostalgiju za hrvatskom tradicijom kao i težinu emigracije. Pjesnička darovitost, poznanstvo s poznatim europskim književnicima i neprestana nostalgija za rodnom Bokom, utjecali su na njegovo književo stvaralaštvo.

Postano u Aktivnosti HGD. Komentari isključeni za SABRANA DJELA VIKTORA VIDE PREDSTAVLJENA U KOTORU