Kragićeva “Kurnatska idra” u Subotici, Bitoli i Kotoru

Hrvati u susjednim zemljama već godinama obilježavaju Dan državnosti RH kroz programe koje im priređuje splitska podružnica Hrvatske matice iseljenika.

Ove godine ključni događaj će biti izložba fotografija pod naslovom Kurnatska idra, splitskog autora Borisa Kragića. Izložba će 2. srpnja biti prikazana u dvorani Gradske kuće u Subotici  u suradnji s Generalnim konzulatom RH i Zavodom za kulturu Vojvođanskih Hrvata.

Nakon Subotice, izložba odlazi u Bitolu 4. srpnja u izložbeni prostoru Magaza, tamošnjeg Zavoda i muzeja gdje će biti prikazana  u suradnji s Počasnim konzulatom RH i Makedonsko-hrvatskim društvom Marko Marulić. Izložbu će otvoriti Branko Maretić, počasni konzul RH u Bitoli. Događaj će pjesmom uveličati klapa Cetina iz Omiša.

Na kraju turneje Kurnatsku idru će razgledali Hrvati u Kotoru, gdje će u organizaciji sudjelovati Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Kotor.

Boris Kragić u svojim radovima ovjekovječuje običaje, tradiciju, radi dokumentarnu fotografiju, ali i reportažnu, reklamnu i turističku. Sudionik je brojnih skupnih i samostalnih izložbi po cijeloj Dalmaciji, a izlagao je i u Zagrebu, Ljubljani i Londonu. Sada će se predstaviti i Hrvatima izvan domovine, koji će njegovim idrima otploviti na naš Jadran, makar u mislima.

Preuzeto sa portala Dalmacija News

Postano u Uncategorized. Komentari isključeni za Kragićeva “Kurnatska idra” u Subotici, Bitoli i Kotoru