Sastanak sa urednicima hrvatskih medija u Konzulatu RH

Razgovor sa Generalnim konzulom RH u Kotoru, Božom Vodopijom

Kotor 19.svibnja 2012.(Radio Dux)– Na poziv Generalnog konzula RH u Kotoru Boža Vodopije, organiziran je sastanak sa glavnim i odgovornim urednikom Hrvatskog glasnika Tijanom Petrović i ravnateljem Radio Dux-a Miroslavom Marušićem. Radio Dux i Hrvatski glasnik su jedina dva medija Hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji, aktuelnim pitanjima sadašnjeg trenutka, sveopšte krize koja se reflektira na medije, o finasiskoj situaciji kao i o budućim aktivnostima ova dva medija koji imaju značajnu ulogu u očuvanju kulture, idenditeta i svega onog što baštinimo na prostoru Crne Gore kao autohtoni narod.

Konzul Božo Vodopija iskazao je zadovoljstvo dosadašnjim radom te izrazio nadu da će se trend uspješne suradnje nastviti kao veoma važan čimbenik daljeg razvoja ovih medija koji su značajan faktor u misiji ne samo očuvanja tradicije i onoga što je stoljećima stvarano već i u razvijanju ukupnih odnosa stoljetnog neraskidivog suživota na ovim prostorima.

Izvor: Radio Dux

 

Postano u Aktivnosti HGD, Suradnja i posjete. Komentari isključeni za Sastanak sa urednicima hrvatskih medija u Konzulatu RH