Dan Dubrovačko – neretvanske Županije

U prigodi proslave dana Dubrovačko-neretvanske Županije (DNŽ) i dana njezinoga zaštitnika Sv. Leopolda Bogdana Mandića, predstavnici Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Tripo Schubert i Dijana Milošević, odali su počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, položivši vijenac na spomen križu na groblju Boninovo.

Nakon polaganja vijenaca, predstavnici HGDCG su nazočili svečanoj sjednici županijske Skupštine u kazalištu Marin Držić.

“Nitko nije toliko od blata da ne bi u njemu bio maleni grumen zlata” – riječi su Sv. Leopolda Bogdana Mandića, tako jednostavne i u isto vrijeme toliko duboke i snažne…

Sv. Leopold Bogdan Mandić, nebeski zaštitnik DNŽ, rođen je u Herceg Novom, zaljevu hrvatskih svetaca, 12.svibnja 1866. godine. Njegov kratkotrajni boravak u Dubrovniku ostavio je neizbrisiv trag. Njegovo odrastanje u kraju gdje se susreće Zapad i Istok učinilo ga je doživotnim borcem za dijalog, jedinstvo i suživot Crkve i ljudi.

“U trenutku kad nam je toliko toga bilo oduzeto, trebalo je ne zaboraviti kako je prava ljepota u davanju. Sv Leopold Bogdan Mandić sve što je imao dao je onima koji su bili potrebiti. Kao što je dao i sebe. Tražeći zlato u nama. I baš to, zlato, najveći je razlog što mu se obraćamo”, poručio je voditelj proglama tijekom svečane sjednice Skupštine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s